Tennis Endurance League


Φτιάξε την ομάδα σου και μπες στο μαραθώνιο του τένις!..

Τι είναι το Tennis Endurance League και πως λειτουργεί

Το Davis και το Fed Cup αποτελούν τις διοργανώσεις που οι απανταχού φίλοι του τένις απολαμβάνουν εθνικές ομάδες να παίζουν η μία με την άλλη και στο τέλος νικητής να είναι εκείνος που θα κερδίσει τα περισσότερα παιχνίδια (rubbers). Πόσες φορές έχουμε όλοι μας δει αγώνες αυτών των δύο διοργανώσεων; Και πόσες φορές έχουμε μείνει με το στόμα ανοικτό με την εξέλιξή τους και τη διάρκειά τους;

Θα ήθελες να είσαι εσύ ο πρωταγωνιστής σε τέτοια παιχνίδια;

Το Topspin Epirus Tennis Center σου δίνει την ευκαιρία να μπεις εσύ στο παιχνίδι. Και μάλιστα σε παιχνίδι διαρκείας, λανσάροντας το πρώτο Tennis Endurance League!

Τι είναι;

Πρόκειται για μεικτές ομάδες παικτών (ανδρών γυναικών από 18 ετών και άνω) αποτελούμενες από 4 έως 6 άτομα, οι οποίες θα διαγωνίζονται σε έναν αγώνα αντοχής 6 ωρών. Ο τρόπος παιχνιδιού θα είναι ακριβώς ίδιος με το Davis Cup ή το Fed Cup, δηλαδή θα υπάρξουν 2 μονά και ένα διπλό. Η διαφορά είναι ότι μετά το τέλος του διπλού θα συνεχίζεται το παιχνίδι από την αρχή: δηλαδή τα rubbers θα έχουν την εξέλιξη: ΜΟΝΟ-ΜΟΝΟ-ΔΙΠΛΟ-ΜΟΝΟ-ΜΟΝΟ-ΔΙΠΛΟ κ.ο.κ. μέχρι να συμπληρωθούν οι ώρες της διάρκειας του αγώνα. Νικήτρια ομάδα θα είναι εκείνη που στο τέλος της καθορισμένης διάρκειας θα προηγείται στα παιχνίδια, δηλαδή στα rubbers.

Tennis Endurance League F.A.Q's

Για να αντιληφθούν όλοι καλύτερα περί τίνος πρόκειται φτιάξαμε ορισμένες συχνές ερωτήσεις που η πλειοψηφία των παικτών-τριών θα έχει.

1. Πώς θα διεξάγεται το τουρνουά; Και ποιο θα είναι το format;

Επειδή πρόκειται για την πρώτη σεζόν της διοργάνωσης, οι συμμετοχές στο τουρνουά είναι μειωμένες και "κλειδωμένες" στις 8 ομάδες. Κάθε ομάδα, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, θα έχει από 4 (minimum) έως 6 (maximum) παίκτες. Το format θα είναι Χαστί αγώνες. Η αρχή θα είναι από τη φάση των 8 και για όσες αποκλειστούν θα υπάρχουν αγώνες κατάταξης (θέσεις 5-8). Έτσι κάθε ομάδα θα παίξει 3 αγώνες.

Για να βγαίνουν τα «σταυρώματα» θα μετρούν ως ranking εκτός από τα παιχνίδια που κερδίζει ή χάνει κάποια ομάδα και τα sets και τα games.

Νικητής είναι εκείνος που στο τέλος της καθορισμένης διάρκειας θα προηγείται στα παιχνίδια (rubbers). Εάν υπάρξει ισοπαλία στα παιχνίδια με το τέλος της χρονικής διάρκειας, τότε παίζεται super tie break σε μορφή best of 3 με σύνθεση που δηλώνεται εκείνη τη στιγμή από τους αρχηγούς.

Εάν οι απαιτούμενες ώρες συμπληρωθούν στο μέσο ενός παιχνιδιού, τότε το ματς τελειώνει εκείνη τη στιγμή με το υπάρχον σκορ. Εάν υπάρχει απόλυτη ισοπαλία στο συγκεκριμένο σημείο (δηλαδή ισοπαλία στα rubbers), παίζεται sudden death, δηλαδή tie break στους 7 πόντους με την σύνθεση που έπαιζε όταν έγινε η διακοπή.

Κάθε αγώνας θα διέπεται από τους κανόνες της ITF. Ήτοι:

Best of 3 sets

Advantage στο Duece,

Tie-break στο 6-6

Super tie-break στο τρίτο σετ

2. Ποιοι θα μπορούν να παίξουν; Πώς θα είναι στελεχωμένες οι ομάδες και πώς θα γίνεται η δήλωση των παικτών;

Οι ομάδες θα μπορούν (όχι κατ' ανάγκην) να είναι μεικτές, δηλαδή δεν παίζει κανέναν ρόλο η ποσόστωση ανδρών και γυναικών, ενώ δεν παίζει ρόλο το εάν υπάρχουν αντίπαλοι διαφορετικού φύλου (θα μπορεί δηλαδή να υπάρχει αγώνας μονού άνδρας vs. Γυναίκα ή μεικτού διπλού κ.ο.κ.).

Έως και 1 ημέρες πριν το κάθε ματς ο/η αρχηγός οφείλει να στέλνει με email ή να ενημερώνει τηλεφωνικά το διοργανωτή τη λίστα με τους παίκτες που θα αγωνιστούν και μια λίστα με τους αναπληρωματικούς σε περίπτωση τραυματισμού. Βασικός κανόνας είναι ότι: πρέπει όλοι οι παίκτες που θα δηλωθούν να παίξουν. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε η ομάδα που το έχει κάνει μπορεί να αποκλειστεί.

Κανένας παίκτης κάποιας ομάδας δεν μπορεί να παίξει πάνω από 2 παιχνίδια σε κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο για λόγους ξεκούρασης, ενώ καμία ομάδα δεν μπορεί να εμφανιστεί με λιγότερους από 4 παίκτες σε κάθε παιχνίδι της και με λιγότερο από 1 αναπληρωματικό. Επίσης για λόγους ξεκούρασης κάθε ομάδα μπορεί να παίξει μονο ένα (1) 6ωρο παιχνίδι σε ένα Σαββατοκύριακο.

Αλλαγές στη σύνθεση μιας ομάδας και στο ποιοι παίκτες θα παίξουν κάθε παιχνίδι, αφού έχει ξεκινήσει η αναμέτρηση, θα γίνονται μόνο σε περίπτωση τραυματισμού μέλους που έχει δηλωθεί. Το μέλος αυτό πρέπει να αντικατασταθεί με αναπληρωματικό μέλος, δηλωμένο στην λίστα πριν το ματς.

3. Πότε θα διεξάγονται τα παιχνίδια;

Η εκδήλωση μπορεί να υλοποιηθεί σε 3 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.

Πρώτο Σαββατοκύριακο: Φάση των «8». Διεξαγωγή 4 αγώνων με συνολική διάρκεια 24 ώρες. Θα χρειαστούν 2 courts με 12ωρη διάρκεια παιχνιδιού σε κάθε court.

Δεύτερο Σαββατοκύριακο: Σε ένα court η φάση των 4. Δύο αγώνες με συνολική διάρκεια 12 ώρες. Σε δεύτερο court η κατάταξη 5-8. Δύο αγώνες με συνολική διάρκεια 12 ώρες.

Τρίτο Σαββατοκύριακο: Σε ένα κορτ οι τελικοί. Δύο αγώνες με συνολική διάρκεια 12 ώρες. Σε δεύτερο court η κατάταξη 5-8. Δύο αγώνες με συνολική διάρκεια 12 ώρες.

4. Υπάρχει κόστος συμμετοχής στη διοργάνωση;

Ναι. Η κάθε ομάδα θα πληρώνει ένα συνολικό ποσό, ανεξάρτητα με το πόσα μέλη θα έχει. Το ποσό αυτό ανέρχεται σε 300€ και είναι εφ' άπαξ. Καταβάλλεται, δε, έως και 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του τουρνουά ηλεκτρονικά στο διοργανωτή. Εάν το προαναφερθέν ποσό δεν καταβληθεί μέχρι την ημερομηνία που έχει ορίσει ο διοργανωτής, τότε η συμμετοχή της ομάδας θεωρείται άκυρη και οι παίκτες της μπορούν να συμμετέχουν στο τουρνουά με άλλες ομάδες.

Πέραν του παραπάνω ποσού δεν υπάρχει καμία άλλη οικονομική υποχρέωση για τους συμμετέχοντες. Εάν για λόγους που αφορούν την πανδημία το τουρνουά διακοπεί, τότε θα συνεχιστεί μόλις λήξει η περίοδος της καραντίνας που θα επιβληθεί. Εάν αυτή η περίοδος ξεπερνά τους 5 μήνες τότε το τουρνουά θα ακυρωθεί και θα επιστραφεί το μέρος των χρημάτων που αναλογούν μέχρι το τέλος του τουρνουά. Εάν το τουρνουά διακοπεί με ευθύνη του διοργανωτή θα επιστραφεί το μέρος των χρημάτων που αναλογούν μέχρι το τέλος του τουρνουά. Εάν μια ομάδα δεν «κατέβει» σε 2 αγωνιστικές, αποκλείεται από την 3η χωρίς να της επιστραφούν τα χρήματα συμμετοχής στο τουρνουά.

4. Επιτρέπονται οι μεταγραφές;

Δεν επιτρέπονται οι μεταγραφές μεταξύ των ομάδων και σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται μια ομάδα να πάρει παίκτη κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Απαγορεύεται μια ομάδα να συμπεριλάβει στο ρόστερ της έναν παίκτη που έχει παίξει την ίδια χρονιά με άλλη ομάδα (στον ίδιο ή σε προηγούμενο γύρο). Μεταγραφές παικτών από ομάδα σε ομάδα ή ελεύθερων παικτών μπορούν να γίνουν μόνο μετά το τέλος του πρωταθλήματος και πριν την τελική δήλωση της λίστας παικτών του επόμενου.

5. Θα υπάρχει supervisor;

Ναι.

6. Η χρονική διάρκεια των 6 ωρών ανά παιχνίδι είναι δεσμευτική;

Ναι.

Εάν για οποιουσδήποτε λόγους δεν μπορεί να διεξαχθεί κάποιο παιχνίδι στην προκαθορισμένη ώρα και ημέρα, δύναται να διεξαχθεί σε ημέρα και ώρα που μπορούν αμφότερες οι ομάδες και υπάρχει ελεύθερο γήπεδο για τη συνολική διάρκεια της αναμέτρησης (6 ώρες).

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η αναμέτρηση (6 ώρες) να «σπάσει». Πρέπει να διεξαχθεί στη συνολική της διάρκεια.

Εάν για οποιοδήποτε λόγο υπάρξει διακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα (του 6ωρου) όπως πχ τραυματισμός παίκτη, ο χρόνος μετράει κανονικά.

7. Θα κρατηθούν τα αποτελέσματα για μελλοντικές διοργανώσεις;

Φυσικά. Θα υπάρξει seed στη διοργάνωση.

Δεν σας καλύψαμε; Καλέστε μας στα 6957340445 και 6948804450 για να απαντήσουμε σε κάθε ερώτησή σας!